donderdag, 15. april 2010 - 12:57

Apeldoorn staat stil bij slachtoffers drama 2009

Apeldoorn

Koninginnedag 2009 heeft op Apeldoorn en heel Nederland een onuitwisbaar diepe indruk achtergelaten. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers staat Apeldoorn op 29 april stil bij die dag.

Hare Majesteit Koningin Beatrix en burgemeester mr. G.J. de Graaf onthullen in het bijzijn van de slachtoffers, nabestaanden en familie een herinneringsmonument. Het monument komt bij het kruispunt op de Jachtlaan-Loolaan, de locatie waar in 2009 alle bloemen werden gelegd. De dag wordt afgesloten met een concert van het Nederlands Christelijk Symfonieorkest, opgedragen aan de slachtoffers en de Koninklijke Familie in de Grote Kerk.

Voor een respectvolle overgang naar Koninginnedag 2010 is voor 30 april een speciaal programma ontwikkeld. Een expositie op de Loolaan vormt een overgang van de droevige gebeurtenissen van 2009 naar het feestelijke maar ingetogen programma op Koninginnedag 2010. De kunstwerken zijn gemaakt van breekbare materialen en geven op symbolische wijze de kwetsbaarheid van het leven aan.

Op dit moment zijn gemeente en de stichtingen Oranjefeesten en Koninklijk Apeldoorn druk bezig met de voorbereidingen voor zowel de onthulling van het herinneringsmonument als het programma voor Koninginnedag. Donderdag 15 en vrijdag 16 april presenteren zij het programma en de bijbehorende verkeers- en veiligheidsmaatregelen aan de Apeldoornse samenleving. Omwonenden en betrokken worden gelijktijdig geïnformeerd.
Provincie:
Tag(s):