zaterdag, 17. april 2010 - 13:56

Appartementencomplex ontruimd na brand

Op last van de brandweer en politie is zaterdagmorgen om zes uur een appartementencomplex aan de Pastoor de Kroonstraat in 's-Hertogenbosch ontruimd.

De bewoners zijn opgevangen in een hotel in het centrum van 's-Hertogenbosch. Om iets voor zes uur kwam de melding binnen bij het Gemeenschappelijk Meldcentrum dat er een uitslaande brand op de bovenste verdieping van het complex woedde.

De hulpdiensten rukten met veel materieel uit waaronder de hoogwerker. Bij het pand gekomen sloegen de vlammen uit meerdere appartementen op de bovenste verdieping. De bewoners wisten ternauwernood uit de woningen te vluchten. Het perceel, ongeveer 100 woningen, werd ontruimd en de brandweer begon met blussen. Om ongeveer zeven uur werd het sein brand meester gegeven. De bovenste verdieping was voor een gedeelte uitgebrand en de rest van de woningen op die verdieping onbewoonbaar geworden. De verdieping daar beneden had ernstige schade opgelopen. Het hele pand had rookschade opgelopen en ook liep het water door het gebouw heen.

De burgemeester van 's-Hertogenbosch kwam ter plaatse de schade bekijken en heeft met de geëvacueerde bewoners gesproken en hun een hart onder de riem gestoken. De bewoners waren zeer onder de indruk van de situatie. Er waren twee mensen die te veel rook hadden binnengekregen en een andere bewoner had haar voet verwond. Ze zijn ter plaatse door personeel van de ambulancedienst bekeken.

Voor de bewoner van het appartement waar de brand begonnen was is slachtofferzorg geregeld. Hij was ernstig overstuur. In de loop van de dag wordt door de brandweer in samenwerking met de verhuurder en de afdeling bouw- en woontoezicht van de gemeente bekeken welke woningen weer vrijgegeven kunnen worden en welke woning geheel onbewoonbaar zijn. Ook moet er bekeken worden of de elektriciteit in een gedeelte van het pand weer aangesloten kan worden.

De stichting Salvage gaat namens de verzekeringbedrijven de mensen helpen die niet meer terug in de woning kunnen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend en de afdeling Forensisch Technisch Opsporing gaat in de loop van de dag een onderzoek doen om te kijken of de oorzaak nog te achterhalen is.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):