dinsdag, 10. augustus 2010 - 9:09

Appartementencomplex ontruimd na woningbrand

Huissen

In de nacht van maandag op dinsdag moesten ongeveer 30 personen hun woning in een appartementencomplex aan de Schaapsdam verlaten omdat er brand was uitgebroken in een woning op de bovenste verdieping.

De brand ontstond nadat een explosie de voor- en achtergevel uit de woning had geblazen, zo meldt het AD. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

De meeste bewoners zijn inmiddels weer thuis. Alleen de bewoners van drie huizen naast en onder de brand kunnen nog niet terug vanwege de rook- en waterschade. Ook moet er nog bouwtechnisch onderzoek worden uitgevoerd om te kijken of het veilig is.

De brand werd rond 03.00 uur gemeld. Volgens omstanders zou er na de explosie een persoon zijn weggereden, zo laat de politie weten. De politie gaat uit van brandstichting en zal zo snel mogelijk technisch sporenonderzoek verrichten. Verder is zij op zoek naar getuigen van dit voorval. Deze kunnen zich melden op 0900-8844. Als men anoniem wil blijven, kan men bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):