zaterdag, 27. maart 2010 - 20:55

Appelsientje Hollands Fruit komt helemaal niet uit Holland

Diemen

Appelsientje Multi Vitamientje Hollands Fruit leidt consumenten stevig om de tuin. Er zit geen echt 'Hollands fruit' in deze zogenaamde vruchtendrank, maar concentraat afkomstig uit verschillende landen. Met een overdaad aan synthetische vitamines wil FrieslandCampina de indruk wekken van een zeer gezond drankje. foodwatch vindt dat FrieslandCampina de wens van de consument voor een eerlijk product serieus moet nemen.

Appelsientje 'met de natuurlijk goedheid van fruit' bestaat voor de helft uit water en moet op smaak worden gebracht met zoetstof en toegevoegde aroma's. Wel voegt fabrikant FrieslandCampina aan Appelsientje een ware pillendoos van synthetische vitamines toe, die weinig met echte appelsap te maken hebben.

De appels, peren, citroenen en druiven springen juichend van het pak vol 'Hollands fruit'. Maar sinds wanneer komen citroenen uit Nederland? En in piepkleine lettertjes op de zijkant van het pak staat dat het fruit juist niet uit Nederland afkomstig is.

De helft van het fruit blijkt bij navraag afkomstig van appelrassen die ook in theorie in Nederland zouden kunnen groeien. Het sap is echter afkomstig van buiten onze landsgrenzen. Volgens de fabrikant is er namelijk niet genoeg fruit in Nederland verkrijgbaar.

Appelsientje Multivitamientje Hollands Fruit bestaat voor de helft uit fruitconcentraat: geen vers fruit, maar fruit dat is gedroogd en bewerkt en dat na vervoer weer wordt aangemengd . De andere helft is voornamelijk water met zoetstof, aroma's en synthetische vitamines.
Categorie:
Tag(s):