zaterdag, 12. juni 2010 - 22:24

Argentinië maakt favorietenrol slecht deels waar: 1-0

(Elf Voetbal) Argentinië heeft haar eerste wedstrijd op het WK gewonnen. Een apathisch spelend Nigeria kon het de Zuid-Amerikanen nooit echt moeilijk maken, al waren Lionel Messi en co ook niet helemaal honderd procent.

Argentinië begon wervelend, met meteen twee kansen in de openingsfase, die gecreëerd werden door Messi. Uit één van zijn oprispingen ontstond een corner, die door Sebastian Veron genomen werd. In de zesde minuut kopte verdediger Gabriel Heinze raak uit die hoekschop. Daar moet wel bij gezegd worden, dat de Nigerianen enorm stonden te slapen. Het team van bondscoach Maradona kreeg in de eerste helft nog meer kansen, maar wist het overwicht niet in nog meer goals uit te drukken.

In de tweede helft veranderde het beeld van het duel niet. Argentinië loerde op de enorme ruimtes die Nigeria in jacht op de gelijkmaker achter zich liet liggen, maar was vaak slordig in de eindpass. Nigeria was in de persoon van Odemwingie een keer dicht bij de 1-1, maar de aanvaller miste jammerlijk. Hetzelfde overkwam Martins, die in de slotfase een enorme mogelijkheid onbenut liet.

Zo pakte favoriet voor de Wereldtitel Argentinië de eerste drie punten van het toernooi en daar was niets op af te dingen. Overtuigend was het echter allerminst. Zoveel kansen missen kan Argentinië op een gegeven moment fataal worden. De concentratie moet toennemen.

Ook Nigeria zal veel beter en slimmer moeten gaan voetballen, wil de persident van dat land gelijk krijgen. Die eiste namelijk van bondscoach Lars Lagerbäck, dat hij de finale haalt.