vrijdag, 25. juni 2010 - 22:00

Asbest vrijgekomen bij bedrijfsbrand in Rogat

Vrijdagmiddag woedde er een brand bij Spa Life aan de Kosterweg 6 in Rogat. Brandweerkorpsen uit Meppel en De Wijk/Koekange zijn ingezet om de brand te blussen en rond 16.30 uur was de brand onder controle. De brandweer heeft geconstateerd dat bij de brand asbest is vrijgekomen. Zaterdagochtend start een asbestsaneringsbedrijf met het schoonmaken van de omgeving. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd.

De brand is onder controle en wordt nageblust door de brandweer. Hiervoor wordt ook een shovel ingezet om het nablussen te vergemakkelijken en de veiligheid van de brandweermensen te garanderen.

De brandweer heeft geconstateerd dat er bij de brand asbest is vrijgekomen. Zaterdagochtend 26 juni rond 9.00 uur gaat een asbestsaneringsbedrijf onderzoeken hoe groot het gebied is en vervolgens het gebied schoonmaken. Deze professionele medewerkers zullen ook de tuinen en eigendommen van omwonenden schoonmaken. In verband met de volksgezondheid adviseert de brandweer omwonenden om het asbest niet aan te raken en te verspreiden en voeten te vegen of af te spoelen bij het betreden van een woning en/of bedrijf.

Deze professionele saneringsmedewerkers dragen wellicht witte pakken. Deze pakken zijn standaard nodig, omdat zij dagelijks met stoffen als asbest in aanraking komen.

Puur uit voorzorg is een deel om het afgebrande pand en de Kosterweg met een oranje lint afgezet. Zodra brandweerauto’s de omgeving van de brand verlaten, worden ze preventief afgespoeld.
Provincie:
Tag(s):