donderdag, 2. september 2010 - 9:22

Asbest vrijgekomen bij brand in loods

Helden

In Helden is woensdag omstreeks 12.30 uur een grote brand ontstaan in een loods van een agrarisch bedrijf aan de Baarloseweg. Toen de brandweer arriveerde waren er geen mensen meer in de loods aanwezig. Een medewerker van het bedrijf is licht gewond geraakt aan zijn hand tijdens het verplaatsen van een machine, zo meldt de brandweer.

De loods werd gebruikt als huisvesting van een aantal medewerkers van het bedrijf en als opslagruimte voor onder andere machines. Vanwege de kans op explosiegevaar, door de aanwezigheid van gasflessen in de loods, heeft de brandweer groot alarm geslagen. Ook werden er direct extra meetploegen ingezet omdat er mogelijk asbesthoudende materialen in de Loods aanwezig waren.

De asbest bleek echter alleen in de directe omgeving van de loods te zijn verspreid en niet op de percelen van aangrenzende bedrijven. Wel zijn er roetdeeltjes verder verspreid in de omgeving. De gemeente Peel en Maas informeert de betrokken ondernemers over hoe ze hun gewassen kunnen behandelen. Er is geen direct gevaar geweest voor de omgeving. Omstreek 14.00 uur werd het sein brandmeester gegeven.
Provincie:
Tag(s):