maandag, 22. maart 2010 - 13:05

Asielzoekers ontsnappen aan ongeluk in Rijsbergen

Rijsbergen

Vanmorgen omstreeks 08.35 uur is op de Oud Boomkenweg Rijsbergen een touringcar, die een groep asielzoekers vervoerde, na een uitwijkmanoeuvre vanwege een tegemoetkomende personenauto, bijna in de sloot beland.

De bus was met 12 asielzoekers, waaronder één baby vanuit Princenbosch (Gilze-Rijen) onderweg naar het IND Opvang en Onderzoekscentrum in Rijsbergen. Vanwege wegwerkzaamheden moest de vrouwelijke chauffeur een alternatieve route nemen. Een passagier raakte licht gewond.

De 40-jarige bestuurster verklaarde dat ze op de smalle weg naar rechts moest uitwijken vanwege een tegemoet komende auto. Ze belandde met het rechtervoorwiel van de bus in de berm. Ze probeerde nog terug te sturen, maar ook het rechterachterwiel kwam in de berm terecht. De bus helde schuin over naar de slootkant, maar bereikte gelukkig niet het kantelpunt. Brandweerlieden stabiliseerden de bus en haalden de inzittenden via het luik van de chauffeursslaapplaats eruit. Ze werden opgevangen in een naburige boerderij. Verpleegkundigen van de ambulancedienst hebben de inzittenden onderzocht. Er was één passagier die een schaafwond had opgelopen. Ook de geschrokken bestuurster werd onderzocht. Zij had echter geen lichamelijke verwondingen. De bus werd met drie spanbanden die aan bomen werd vastgemaakt stabiel gehouden. Er is een takelbedrijf gekomen om de bus weer op de weg te zetten.

De asielzoekers zijn met twee taxibusjes alsnog naar het IND Centrum Rijsbergen gebracht. Daar zijn tolken beschikbaar, slachtofferzorg is daar ook ter plaatse gekomen.
Provincie:
Tag(s):