maandag, 10. mei 2010 - 21:01

Assen zes dagen in teken van beachsport

Assen

Het Koopmansplein in het centrum van Assen wordt van 17 tot en met 22 mei omgetoverd tot een tropisch strand. Jong en oud kunnen tijdens de Assen Beachweek, onderdeel van de Drentse Beach Volleyball week, verschillende beachsporten bekijken en beoefenen, zoals beach volleyball en speedminton.

In samenwerking met de gemeente Assen en de Nevobo (Nederlandse Volleybal Bond) verzorgen het VMBO Salland van CS Vincent van Gogh en het Alfa-college Sport en Bewegen Assen diverse breedtesport clinics- en toernooien. Een uniek samenwerkingsverband tussen onderwijs, bedrijfsleven en gemeente maken het mogelijk om Assen Beach weer op de sportagenda van Assen te krijgen. Ruim 300 scholieren uit Assen nemen actief deel aan het sportvertier op het strand. VMBO-leerlingen strijden om het kampioenschap touwtrekken en basisschoolleerlingen maken kennis met beach volleyball. Ook beachsoccer ontbreekt niet, van 18 tot en met 20 mei zijn er toernooien voor junioren, senioren en bedrijven.

Voor de nationale damestop begint het beachvolleyballseizoen op vrijdag 21 mei in Assen. De dames spelen dan hun eerste wedstrijden in de Jiba Eredivisie Beach Volleyball Assen Women Open 2010, die wordt georganiseerd door FreeTime Promotion. De Drentse beachvolleybalster Madelein Meppelink en haar partner Marloes Wesselink zullen ook deelnemen. De spectaculaire finale staat gepland op zaterdag 22 mei om 17:00 uur en is tevens de sluiting van Assen Beach.
Provincie:
Tag(s):