vrijdag, 19. februari 2010 - 8:14

AT maakt einde aan gijzeling treinpassagier

Zaandam

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft kort voor 00.30 uur een gijzeling plaatsgevonden in Zaandam. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Rond 00.20 uur zag de machinist van een trein een gewapende man op het perron van Station Kogerveld in Zaandam. De machinist liet direct de politie bellen.

De politie kwam ter plaatse en trof een man in de trein aan. De agenten zagen dat de man gewapend was en hebben zich omwille van de veiligheid van de passagiers teruggetrokken.

De man gijzelde vervolgens een mannelijke passagier en verliet samen met hem lopend het station. De politie volgde de gijzelaar en gegijzelde op veilige afstand. De mannen zijn vervolgens lopend de snelweg A7 opgegaan.

Onderhandelaars van de politie hebben geprobeerd contact te maken met de verdachte. Toen dat niet lukte heeft een Arrestatie Team (AT) de man aangehouden op het kruispunt van de A7/A8. Hierbij is de man gewond geraakt.

De gegijzelde heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen. De snelwegen A7 en A8 zijn afgesloten geweest voor het sporenonderzoek.
Provincie:
Tag(s):