donderdag, 1. juli 2010 - 22:32

ATB-4Daagse voor doorzetters

Diever

Al een aantal jaren wordt er naast de Drentse Fiets 4Daagse ook een ATB versie gereden. Wat ook dit jaar weer het geval is en wel van 13 t/m 16 juli.

Werd de Drentse Fiets 4Daagse in het verleden nog wel als de ‘grijze golf’ aangeduid, dan is dat inmiddels achterhaald. Er zijn veel variaties in de verschillende trajecten aangebracht, zodat er voor iedereen wel wat bij is. De ATB 4Daagse is echt het summum voor de ‘diehards’. In dit geval doorzetters met een uitstekende conditie, die de fiets helemaal in hun macht hebben, voor wie geen opgaaf te veel is en die al eens eerder zo’n uitdaging volbracht hebben.

Expert Jan Kwint uit Hoogersmilde heeft, in overleg met Staatsbosbeheer, een stevig parcours uitgezet. Bijna tachtig procent gaat via onverharde wegen, met zo hier en daar venijnige ‘hobbels’. Een lust voor de ‘echte’ ATB’er, die dit niet vaak tegenkomt. De verharde fietspaden, die zo hier en daar langs de ATB-route liggen, zijn niet voor de ATB’ers en worden gebruikt door andere fietsers. Er zijn namelijk nog vele duizenden andere 4Daagse-fietsers op pad en de wegen kruizen elkaar wel eens.

Vanaf kampeercentrum De Reeënwissel starten de ATB-rijders alle vier de dagen om een route met een lengte van ca. 25 of 50 km per dag te rijden. Alle faciliteiten zijn aanwezig voor de deelnemers om zich na een inspannende tocht te verfrissen. De douche- en toiletruimtes staan geheel ter beschikking van de vermoeide fietsers. Trouwens iedere morgen worden de deelnemers ‘uitgeblazen’ door een doedelzakspeler. Aan het eind van de dag zijn er nog activiteiten, waarbij ook de supportersscharen zich best zullen vermaken. Opgave is nog steeds mogelijk. Je kunt ook inschrijven voor een enkele dag.
Provincie:
Tag(s):