dinsdag, 23. februari 2010 - 9:54

Atrium MC bouwt tijdelijke operatiekamers

Heerlen

Atrium MC in Heerlen gaat acht tijdelijke operatiekamers (OK’s) op het binnenterrein van haar ziekenhuis bouwen. Ook wordt onderzocht of drie OK’s in Atrium Brunssum kunnen worden ‘ge-upgraded’ en of twee OK’s in Orbis MC in gebruik kunnen worden genomen. Dit plan is mogelijk omdat de zorgverzekeraars CZ en UVIT positief hebben gereageerd op het verzoek bij te dragen in de kosten hiervan. Ook het provinciaal bestuur van Limburg is gevraagd een bijdrage te leveren, zo meldt Atrium MC dinsdag.

Vrijdag voor carnaval moest Atrium MC besluiten een aantal operaties met een verhoogd risico op infectie, zoals sommige implantaten, niet meer uit te voeren. De OK’s van het 42 jaar oude ziekenhuisgebouw bleken vanwege verhoogde normen voor de luchtkwaliteit, niet meer te voldoen, zo concludeerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Met als gevolg dat een aantal operaties moest worden uitgesteld.



Behalve over het gebouw had de Inspectie ook opmerkingen over gedrag van een aantal OK-professionals. De Raad van Bestuur vond dit gedrag onacceptabel en heeft hier meteen een verbeterprogramma voor uitgevoerd. Bij een nieuwe controle bleek afgelopen donderdag en vrijdag dat de OK-professionals zowel in Heerlen als in Brunssum nu weer aan de voorschriften voldoen.

Het zorgconcern streeft ernaar om op 15 mei weer over een eigen OK-complex te beschikken.
Provincie:
Tag(s):