woensdag, 12. mei 2010 - 11:31

Auto te water, man ternauwernood gered

Utrecht

Een automobilist uit Rotterdam raakte dinsdagavond met zijn auto te water.

De 57-jarige man uit Rotterdam rijdt die avond omstreeks 18.25 uur met zijn auto over de A12 bij Utrecht. Ter hoogte van de parallelbaan met de A2 wordt de man plotseling onwel. Hij verliest daardoor de macht over het stuur. Dan belandt hij met zijn auto in het water langs de weg. De auto verdwijnt bijna helemaal onder water. Meerdere personen zien het ongeval gebeuren. Zij schieten het slachtoffer te hulp. Een van hen slaat een ruit van de auto in om zo het slachtoffer te bevrijden.

Als dat niet meteen lukt, springen vier mannen in het water. Het gaat om een een man van 21, twee mannen van 26 en een 37-jarige man. Nog net op tijd kunnen zij voorkomen dat het slachtoffer verdrinkt. Ze trekken hem uit zijn auto. Een inmiddels gearriveerde ambulance brengt het slachtoffer naar het ziekenhuis. Daar blijkt dat hij gelukkig geen letsel aan het ongeval heeft overgehouden.

De politie is zeer te spreken over het heldhaftige optreden van de vier mannen. Zij hebben de Rotterdammer het leven gered.
Provincie:
Tag(s):