vrijdag, 14. mei 2010 - 12:17

Auto vat vlam tijdens rijden

Katwijk

Je gaat even tanken bij het tankstation, rijdt naar het dichtstbijzijnde parkeerterrein en trekt het gas even lekker open. Tot je verbazing komt er rook onder je motorkap vandaan en maak je dat je uit je auto komt. Dit moet de eigenaar van de Volkswagen Golf ook hebben gedacht op donderdagavond 13 Mei om kloksslag 22.00 uur.

Net voor de reddingsschuur van de KNRM vatte de auto vlam en binnen de kortste keren kwamen de vlammen onder de motorkap vandaan en was het niet meer te houden. De brandweer en politie kwamen ter plaatse en de politie hield het toestromende publiek op afstand omdat de benzinetank net vol was afgetankt.

De brandweer bluste de auto met de hogedrukspuit en met schuim en moest nog even met een breekijzer de auto in om de laatste kleine vuurhaard achter het dashboard ook te doen blussen.

De eigenaar keek toe hoe de mannen de auto onder handen namen die dan ook als verloren mag worden beschouwd. De brandweer keerde terug naar de kazerne en de man bleef alleen achter bij de uitgebrande auto en wachtte op een takelbedrijf om het voertuig af te voeren.

Over de exacte oorzaak van de brand is nog niets bekend. Mogelijk gaat het hier om kortsluiting of brandstoflekkage.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):