zaterdag, 6. maart 2010 - 18:52

Autodieven hebben ook drugs bij zich

Alteveer

De politie heeft vrijdagnacht op de Beumeesweg in Alteveer een 26-jarige man uit Groningen en een 22-jarige man uit Sappemeer aangehouden. De politie werd vrijdagavond door een 52-jarige man uit Hoogezand gebeld. De Hoogezandster vertelde dat zijn auto die avond vlakbij zijn woning was gestolen.

Enkele uren later zagen surveillerende politieagenten de betreffende auto op de Buinerweg in Stadskanaal rijden. Zij zetten direct de achtervolging in. Via de Nautilusweg werd de achtervolging met hoge snelheden via de Provincialeweg N366 voortgezet. De bestuurder van de gestolen auto reed uiteindelijk het terrein van een bedrijf op de Beumeesweg in Alteveer op. Daar reed de wagen zich klem tegen een hek. De bestuurder stapte uit en probeerde weg te rennen. Hij verdween achter een woning. Op een geven moment werd de Stadjer liggend in een bloemperk bij de betreffende woning aangetroffen en ingerekend. Ook de Sappemeerster kon even later worden aangehouden. De Stadjer bleek alcohol te hebben gedronken. Een ademanalysetest wees uit dat de verdachte 0,7 promille alcohol in zijn bloed had.

Bij de insluiting van de Sappemeerster trof de politie 7 zakjes met een behoorlijke hoeveelheid witte poeder in meerdere zakjes aan. Onderzoek moet uitwijzen of het witte poeder verdovende middelen zijn. Beide verdachten werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie stelt een nader onderzoek in. De eigenaar van de auto krijgt zijn auto terug.
Provincie:
Tag(s):