zaterdag, 26. juni 2010 - 20:36

Automobilist rijdt door na doodrijden bejaarde man

Hengelo

Een 74-jarige fietsster uit Hengelo is zaterdag 26 juni aan het eind van de middag bij een frontale aanrijding met een personenauto om het leven gekomen in zijn woonplaats. Dit maakte de politie Twente bekend.

De automobilist is direct na de aanrijding er vandoor gegaan zonder eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer en zonder zijn identiteit achter te laten.
De politiemensen die als eerste ter plaatse waren hebben nog getracht de fietsster, een 74-jarige vrouw uit Hengelo, te reanimeren, maar bij aankomst van de ambulance bleek deze te zijn overleden.

De politie is direct gestart met een onderzoek naar de automobilist. De auto is aangetroffen in Hengelo en een mogelijke inzittende is aanhouden. De politie doet verder onderzoek naar de bestuurder en (mogelijk) meerdere inzittenden van de auto.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld. Hieruit is komen vast te staan dat de automobilist over de Staringstraat reed. De 74-jarige fietsster reed over de Adema van Scheltemastraat en fietste de Staringstraat op.
Provincie:
Tag(s):