donderdag, 4. februari 2010 - 10:34

Automobilist rijdt fietser opzettelijk omver

Harlingen

Een 23-jarige inwoner van Leeuwarden is woensdagavond opzettelijk omver gereden door een automobilist. Het slachtoffer reed op zijn fiets in de J.H. Knoopstraat en de stak vervolgens de Spoorstraat over. Van rechts naderde een auto met hoge snelheid.

Het slachtoffer vond dat hij nog gemakkelijk de weg kon oversteken. Toen de fietser de Willem Lodewijkstraat in reed, kwam de automobilist al toeterend achter de fietser aan rijden. Toen de fietser achterom keek en met zijn hand een beweging maakte dat de automobilist het rustig aan moest doen, reed de bestuurder opzettelijk tegen de achterzijde van de fiets aan waarna de fietser ten val kwam.

Vervolgens stopte de auto en stapte de bestuurder uit en werd het slachtoffer uitgescholden. De Leeuwarder raakte door de val licht gewond. Daarna reed de automobilist in onbekende richting weg. Getuigen die het incident zagen gebeuren noteerden het kenteken en belden direct via 1-1-2 de politie. De agenten stelden een nader onderzoek in en kwamen achter de identiteit van de bestuurder. Hij zal binnenkort als verdachte worden gehoord. Het slachtoffer deed aangifte.
Provincie:
Tag(s):