woensdag, 27. januari 2010 - 21:34

Automobilist schept fietster en rijdt door

Tilburg

Een 18-jarige vrouw is dinsdag 26 januari 26 januari geschept door een automobilist. De nog onbekende bestuurder reed met hoge snelheid door, zonder zich om het gewonde slachtoffer te bekommeren.

De politie heeft de bewuste auto inmiddels terug gevonden en in beslag genomen. De veroorzaker van het ongeval is nog niet gevonden.

De aanrijding gebeurde dinsdagmiddag 26 januari om 12.15 uur op de kruising Kwaadeindstraat / Hasseltstraat. De 18-jarige Tilburgse reed op haar fiets komende uit de richting Wilhelminapark en kreeg op de kruising met de Hasseltstraat vermoedelijk geen voorrang van de bestuurder van de personenauto. De jonge vrouw kwam op de motorkap terecht en belandde vervolgens op het wegdek. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ze had een gebroken enkel, gekneusde ribben en een lichte hersenschudding opgelopen.

De veroorzaker reed na het ongeval door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Hij pleegde daarmee een misdrijf. Getuigen verklaarden dat het toerental van de auto na het ongeluk sterk werd verhoogd en dat er twee personen in de auto zaten. Aan de hand van de omschrijving van de auto en het genoteerde kenteken werd de bewuste auto later teruggevonden. Het voertuig stond onbeheerd in de Weefmeesterstraat en werd in beslag genomen en weggetakeld. Het ging om een grijze Honda Civic met verse sporen van een recente aanrijding. De bestuurder en de inzittende zijn nog niet gevonden.
Provincie:
Tag(s):