donderdag, 14. januari 2010 - 9:58

Automobilist vlucht dak op na wilde achtervolging

Nieuwegein

Een automobilist weigerde op woensdagavond 13 januari voor de politie te stoppen en werd uiteindelijk op het dak van een woning in Nieuwegein aangehouden.

Rond 21.25 uur zag een agent dat een automobilist op de Martinbaan door rood reed. De automobilist kreeg een stopteken, negeerde die en ging er met hoge snelheid vandoor. De achtervolging werd met zwaailicht en sirene ingezet en leidde via de Zuidstedeweg naar de Buizerdlaan, waarbij de verdachte onder andere te hard reed, verkeerszuilen links passeerde en meerdere malen op een achtervolgende politiewagen probeerde in te rijden, waarbij de agent moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. In een wijk stopte de verdachte, sprong uit zijn auto en rende een woning binnen.

De deur werd aanvankelijk dichtgegooid, maar terwijl via een Hulpofficier van Justitie een machtiging werd geregeld om de woning te betreden, werd de voordeur alsnog opengedaan. Een bewoonster deelde mee dat de verdachte zich niet meer in de woning bevond. Dat bleek bij onderzoek te kloppen: agenten zagen op het balkon van de woning voetstappen in de sneeuw, maar op het daarnaast gelegen balkon niet. Hij kon dus alleen omhoog zijn geklommen. En ja hoor, de agenten troffen de verdachte, een 23-jarige man uit Nieuwegein, op het dak aan en wisten hem te bewegen van het dak te komen. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De agenten namen zijn auto in beslag.

De agent waarop was ingereden, deed aangifte van poging tot doodslag c.q. zware mishandeling. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.
Provincie:
Tag(s):