woensdag, 14. april 2010 - 18:05

Auto's in beslaggenomen tijdens gezamenlijke controle

Horn

Bij een woensdag gehouden gezamenlijke controle van de belastingsdienst en het Verkeershandhavingsteam werd één persoon aangehouden, werd 16 maal beslag gelegd voor bijna 1 miljoen euro en zijn 4 auto's in beslag genomen. Ook werden 10 bestuurders staande gehouden, die al een afspraak met de belastingdienst bleken te hebben. Twaalf mensen betaalden ter plekke hun schuld voor een bedrag van € 12.099,=

De controles vonden plaats langs de N 280 in Horn. De aanhouding betrof een 23-jarige inwoner van Beegden, die nog verschillende openstaande boetes bleek te hebben voor een totaalbedrag van € 739,50.
De Belastingdienst nam vier auto's in beslag van mensen die een achterstand in hun betalingen hebben. Op de auto's van 16 andere bestuurders werd beslag gelegd, waarbij zij als bewaarder werden aangesteld en met hen werd een betalingsafspraak gemaakt.
Door de scanapparatuur van de Belastingdienst werden 5.206 passerende auto's bekeken, waarvan er 101 gesignaleerd stonden.

Door het Verkeershandhavingsteam werden in verband met het overtreden van de maximum snelheid met meer dan 50 km/u drie rijbewijzen ingevorderd. Deze bestuurders moesten hun auto terplekke laten staan. De hoogst gemeten snelheid werd geklokt op 173 km/u waar 100 km/u is toegestaan.
Driemaal werd proces-verbaal opgemaakt. éénmaal voor niet handsfree bellen, eenmaal voor de APK en éénmaal voor verduisterde ramen.
Provincie:
Tag(s):