woensdag, 10. februari 2010 - 16:25

Avondspits superdruk met ruim 540 kilometer files

Amsterdam

Zoals verwacht kreeg de woensdagavond door de sneeuwval een zeer drukke avondspits. Rond 16.00 uur stond er al bijna 300 kilometer file op de Nederlandse snelwegen en de door de ANWB verwachte dubbel drukke avondspits met ruim 350 kilometer aan files werd zelfs rond 18.30 uur ver overgeschreden door de ruim 540 kilometer aan files op dat moment.

Dubbel druk
Een normale avondspits op een woensdag in februari heeft ongeveer 175 kilometer file. Door de sneeuwval, die vooral in de driehoek Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is gevallen, kan de totale filelengte oplopen tot wel 350 kilometer.

Hevige sneeuwval
In korte tijd zijn er woensdagmiddag al bij de Verkeersinformatiedienst (VID) een aantal meldingen binnengekomen van hevige sneeuwval rondom Utrecht. Hoewel de bui nu grotendeels over de Belgische grens trekt, heeft het verkeer op de A12 tussen het knooppunt Oudenrijn en Veenendaal hier in beide richtingen veel hinder van meldt de VID.

Ook op de A1 zijn ter hoogte van Hoevelaken forse files ontstaan door sneeuwval. Richting Amsterdam staat 11 kilometer file, richting Amersfoort zelfs 15 kilometer. Ook op de A2, de A27 en de A28 ondervindt het verkeer veel vertraging door een band met sneeuwval die over de lengte van het land van Noord naar Zuid trekt.

Volgens een verkeersinformant ter plekke is de linkerrijstrook van de A12 al niet meer berijdbaar en rijdt het verkeer stapvoets over de rechterrijstroken. De langste file die woensdagmiddag werd gemeten stond op de A28 van Zwolle naar Utrecht.
Tussen Elspeet en de Uithof stond maar liefst 49 kilometer file.

Nieuwe sneeuwbui
De sneeuwbui liet ook zijn sporen na op de A58 tussen Roosendaal en Breda. Een nieuwe bui trekt vanuit het oosten van ons land over de provincie's Overijssel, Gelderland en Brabant.
Provincie:
Tag(s):