dinsdag, 1. juni 2010 - 15:48 Update: 08-07-2014 1:04

AZ overgenomen voor 1 euro

Alkmaar

De curatoren van DSB Beheer hebben dinsdag met Stichting AZ Alkmaar overeenstemming bereikt over de verkoop van alle aandelen van de club. Dat heeft AZ bekendgemaakt.

De voetbalclub wordt overgenomen door een groep rijke ondernemers die in een stichting, genaamd Stichting AZ Alkmaar, het voetbalbedrijf verder gaan runnen. Tevens is een prioriteitsaandeel ondergebracht in Stichting Continuïteit AZ, dit in verband met de bescherming van de naam, de clubkleuren, het logo en de speelstad.

De verkoop van de aandelen gebeurt voor het symbolische bedrag van één euro.

DSB

De lening van tien miljoen euro van DS Sport - onderdeel van DSB Groep - aan AZ wordt volledig kwijtgescholden. Het resterende bedrag van 3,9 miljoen euro wordt in een periode van vijf jaar terugbetaald uit opbrengsten van verkopen van contractspelers die per 1 maart 2010 bij AZ onder contract stonden. Tot de lening in zijn geheel is afgelost neemt er namens DS Sport een commissaris zitting in de Raad van Commissarissen van AZ. Alle overige vorderingen zijn verrekend, waardoor AZ na aflossing van de genoemde lening volledig is ontkoppeld van de DSB Groep.


Stadion, Sportcomplex ’t Lood en P8

Het AZ Stadion, Sportcomplex ’t Lood en P8 (parkeerterrein) zijn voor een bedrag van 15 miljoen (k.k.) verkocht aan een groep bedrijven en sponsors die ook een financiering hebben verstrekt aan ARK-AZ. Stichting Partners AZ maakt van deze transactie geen deel uit. AZ NV is met de koper van het stadion een nieuwe huurovereenkomst voor 25 jaar overeengekomen. De huurprijs wordt verlaagd van 2,7 miljoen euro naar 900.000 euro per jaar. Tevens heeft AZ NV het eerste recht op koop van het stadion.

Hoofd/shirt- en stadionsponsor

AZ is momenteel in overleg met enkele geïnteresseerde gegadigden voor het hoofd/shirtsponsorschap en stadionsponsorschap voor de komende seizoenen.


De voetbalclub kwam maandenlang in de financiële problemen doordat DSB failliet ging.
Categorie:
Tag(s):