dinsdag, 2. februari 2010 - 22:57

AZ weer het schip in na het missen van kansen: 1-1

Breda

(ELFVoetbal) Er lijkt geen einde te komen aan het onterechte puntverlies dat AZ de laatste weken lijdt. Op bezoek bij NAC Breda speelden de Noord-Hollanders onverdiend gelijk: 1-1.

Op de eerste twaalf minuten na was de hele eerste helft in handen van AZ. De Alkmaarders begonnen onwennig en angstig aan het duel, maar na kansjes voor Edwin de Graaf en Kurt Elshot van NAC Breda, kropen de bezoekers steeds meer uit hun schulp.

Het middenveld van Dick Advocaats formatie zette steeds meer druk naar voren en de thuisploeg had niets meer te vertellen. Maar zoals zo vaak dit seizoen miste AZ te veel kansen. Rasmus Elm, Pontus Wernbloom - na een weergaloze actie op de achterlijn van Mounir El Hamdaoui - en El Hamdaoui waren ongelukkig of onscherp in de afwerking.

Dat beeld veranderde niet in de tweede helft, al beet NAC wel iets meer van zich af. De beste kansen bleven echter voor AZ, dat dit keer Maarten Martens en opnieuw El Hamdaoui zag missen.

Een dood spelmoment moest daarom uitkomst brengen. Een vrije trap van Elm werd een kwartier voor tijd prachtig gekeerd door Ten Rouwelaar, maar op de rebound van Niklas Moisander had de doelman geen antwoord: 0-1.

NAC ging daarna hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker en kreeg een minuut voor tijd onverdiend loon na werken. Kees Kwakman mocht van dichtbij ongehinderd inkoppen na een stuiterbal van Robbert Schilder: 1-1.

AZ moet zodoende weer de wonden likken na onterecht puntverlies. En dan te bedenken dat komend weekend Feyenoord wacht. NAC doet goede zaken en blijft boven de Alkmaarders staan op de ranglijst.
Categorie:
Tag(s):