maandag, 1. februari 2010 - 15:16

azM ontvangt audio-apparatuur van stichting Matthijs

Maastricht

Het academisch ziekenhuis in Maastricht heeft maandag een schenking gekregen van de stichting Matthijs. De stichting overhandigde een flatscreen-tv, een dvd-speler, een laptop en een radio-cd installatie voor de afdeling Hematologie. Met de gift wordt het verblijf op de afdeling aangenamer gemaakt.

Het geld dat de stichting inzamelt komt ten goede aan hematologie-afdelingen waar patiënten stamceltransplantatie-behandelingen ondergaan en waarvoor ze in veel gevallen nog geïsoleerd moeten worden verpleegd.
“In Maastricht is die isolatie gelukkig niet zo streng door onze bouwkundige voorzieningen, maar deze categorie patiënten liggen gemiddeld wel meerdere keren voor vier weken opgenomen op de afdeling. Dat is niet plezierig en elke afleiding is meer dan welkom”, legt Judith Baars, teamleider op A-5 uit.

De stichting is opgericht door Matthijs Kienhuis die als student kanker kreeg en een jaar later overleed. Voor de behandeling van zijn ziekte werd hij in isolatie verpleegd, in totaal 161 dagen. Die wekenlange isolaties lieten zien dat het eenvoudigweg ontbrak aan genoeg afleiding voor deze patiënten en dat leidde ertoe dat hij geld ging inzamelen om daar iets aan te doen. Na zijn overlijden is die wens ondergebracht in een stichting met zijn naam die zijn initiatief nu voortzet.
Provincie:
Tag(s):