vrijdag, 12. februari 2010 - 21:40

Baas slaat hond bijna dood

Enschede

Een 23-jarige man is donderdagmiddag 11 februari aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn hond dusdanig te hebben mishandeld dat een dierenarts, gezien de verwondingen, genoodzaakt was het dier in te laten slapen.

Donderdag 11 februari omstreeks 15.00 uur werd gemeld dat in een woning aan de Oldenzaalsestraat in Enschede een hond hevig tekeer ging. De melders hadden het vermoeden dat het dier werd mishandeld.

Agenten die terplaatse kwamen zagen inwerd onder de bank een hond aangetroffen die dusdanig gewond was dat hij niet mee de woonkamer een hond onder de bank liggen die niet zelfstandig kon bewegen. Direct werd om een dierenambulance gevraagd die de hond meenam en naar een dierenkliniek bracht. De aanwezige dierenarts constateerde dusdanig letsel dat het beter was om het beestje in te laten slapen. Later werd na sectie geconstateerd dat het dier o.a. ernstige verwondingen had aan lever, nier en longen.

De 23-jarige eigenaar van de hond werd in zijn woning aangehouden en later aan het bureau voor nader onderzoek in verzekering gesteld. In de loop van vrijdag 12 februari is hij afgehoord en procesverbaal wordt opgemaakt
Provincie:
Tag(s):