vrijdag, 9. juli 2010 - 19:48

Ballonnenfestijn Mill wordt Ballonnenfestival Grave

Mill

Voor het eerst is er op vrijdag 13 en zaterdag 14 augustus aanstaande in Grave een ballonfestival. Ballonvaarder Paschal Noor uit Grave is hiervan de initiatiefnemer. Eerder organiseerde hij in Mill het Ballonnenfestijn wat onderdeel was van het Parkfeest.

Nadat dit twee jaar geleden stopte, zocht Passchal naar een nieuwe mogelijkheid een dergelijk evenement te organiseren. Deze vond hij in de combinatie met het waterfestival wat op zondag 15 augustus in Grave gehouden zal worden.

Voordat op zondag 15 augustus het waterfestival in Grave los zal barsten staat het ballonnenfestival op de agenda. Naar verwachting zullen zo’n 15 ballonnen vanaf het terrein aan de Jan van Cuykdijk in Grave op vrijdag- 13 en zaterdagavond 14 augustus het luchtruim kiezen.

Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de ballonnen ongeveer 2 uur voor zonsondergang opstijgen. Naast het opstijgen van deze ballonnen biedt het programma vanaf 16.30 uur tal van activiteiten voor het hele gezin. Zo zullen paramotorvliegers een demonstratie houden, op zaterdag zal er een spectaculaire roofvogelshow zijn en Clown Bop zal de kinderen vermaken met zijn grappen en grollen.
Provincie:
Tag(s):