donderdag, 4. februari 2010 - 11:47

BAM bouwt Innovatoren voor Floriade

Venlo

De Provincie Limburg gunt de opdracht voor het werk rondom de bouw en het onderhoud van de Innovatoren op het Floriadeterrein in Venlo voorlopig aan BAM utiliteitsbouw BV.

In het kader van de Europese aanbesteding is inmiddels een marktpartij geselecteerd. De ongeveer 70 meter hoge Innovatoren wordt een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam gebouw, afgestemd op een kantooroppervlakte van ruim 5.000 m2, met een overdekt entreegebouw/atrium. Het gebouw is ontworpen door de architect en voormalig rijksbouwmeester Jo Coenen. Verantwoordelijk gedeputeerde Ger Driessen is blij met deze volgende stap in het proces: “Dit gebouw, waarin bedrijven en kennisinstellingen elkaar moeten vinden, is bedacht als één van de boegbeelden van de Floriade 2012. We kunnen bijna van start. Dit betekent dat op de wereldtuinbouwtentoonstelling en in de regio Venlo een echte ‘landmark’ zal verrijzen.”

De aanbiedingen zijn beoordeeld aan de hand van de vastgestelde gunningleidraad Innovatoren. Uit deze beoordeling blijkt dat BAM Utiliteitsbouw de economisch meest voordelige aanbieding heeft gedaan. Na het verstrijken van de bezwaartermijn van twee weken wordt overgegaan tot definitieve gunning.
Provincie:
Tag(s):