woensdag, 19. mei 2010 - 21:00

Barry Hay en violist Charlie Siem op Night of the Proms

Diemen

Niet alleen Boy George maar ook Barry Hay, de zanger van de Golden Earring, treedt op tijdens de Night of the Proms. Barry Hay laat dit najaar in Arnhem en Rotterdam rock en klassiek versmelten tot een briljant muziekfeest.

Ook de Britse violist Charlie Siem (24), één van de meest talentvolle violisten van zijn generatie, staat op het podium. Hij maakt furore als solist op internationale klassieke muziekfestivals en speelt behalve traditioneel repertoire ook nieuwe muziek samen met internationale artiesten.

Barry Hay brengt samen met het symfonisch orkest Il Novecento en het koor Fine Fleur de grootste hits van Golden Earring.

Charlie Siem speelt al viool sinds zijn derde verjaardag. Zijn interesse is gewekt wanneer hij op de radio Beethovens vioolconcert hoort in een uitvoering door de Brits-Amerikaanse violist en dirigent Yehudi Menuhin. Het ongelofelijk toeval wil dat hij nu op dezelfde viool speelt als Yehudi Menuhin toen. Charlie Siem zal dit najaar de bezoekers van Night of the Proms met zijn muzikale talent en energieke uitstraling verbazen!
Categorie:
Tag(s):