woensdag, 19. mei 2010 - 22:07

Basisschoolleerlingen struinen in Jufferswaard

Renkum

Staatsbosbeheer en het Milieu Educatie Centrum van de gemeente Renkum organiseren samen de komende twee weken een struintocht door de Jufferswaard in Renkum.

Deze struintocht is bestemd voor de leerlingen van de groepen 5 en 6 van de scholen uit het dorp Renkum. In totaal hebben zich 6 groepen (145 leerlingen) ingeschreven. De leerlingen bezoeken onder begeleiding van een boswachter van Staatsbosbeheer of een medewerker van het MEC drie verschillende landschapstypen.

In kleine groepen wordt er een bezoek gebracht aan het bos, de uiterwaard en de Rijn. Het toeval bepaald waar de aandacht naar uit gaat. De ene keer zijn het de mieren die de aandacht vragen, de andere keer de zwanen of de rupsen die aan een draadje tussen de bomen hangen. Bij wijze van uitzondering mogen de leerlingen af van de gebaande paden. Hierdoor is de uitdaging groot en de ervaring mogelijk nog groter.

Door te ervaren, wordt de kennis vanzelf overgedragen. Prik je jezelf aan een brandnetel, dan kan weegbree of hondsdraf een uitkomst bieden. Maar dan moet je natuurlijk wel weten hoe die er uit zien. Ben je lekker aan het scheppen in de beek? Dan wil je natuurlijk wel weten wat de vangst is en daarvoor kan de zoekkaart uitkomst bieden. Als klap op de vuurpijl mogen de kinderen bij de monding van de beek ook nog van steen naar steen springen in de hoop dat de ervaring van natte voeten achterwege blijft. Na anderhalf uur gaan de kinderen enthousiast weer richting school met de wetenschap dat ze zeker nog een keer komen struinen in dit bijzonder mooie gebied.
Provincie:
Tag(s):