dinsdag, 3. augustus 2010 - 17:33 Update: 08-07-2014 1:03

Bayern woest op KNVB, Robben twee maanden uitgeschakeld

(Elf Voetbal) De spierblessure die Robben kort voor het WK opliep, is nog steeds niet helemaal genezen. Uit onderzoek bij Bayern München bleek dat Robben nog steeds niet hersteld is. De Duitse kampioen is woedend op de KNVB.

Robben raakte geblesseerd aan zijn hamstring tijdens Oranjes uitzwaaiwedstrijd tegen Hongarije (6-1). De rechtsbuiten werd door fysiotherapeut Dick van Toorn in recordtempo klaargestoomd voor het eindtoernooi, waarin hij vanaf de derde poulewedstrijd tegen Kameroen weer in actie kwam.

"Het gaat om een vergelijkbare blessure. Het is onverantwoordelijk dat het Nederlandse team niet een meer precieze diagnose heeft gesteld en hem heeft laten spelen tijdens het WK", zegt een kwade clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. "Ik heb meerdere malen mijn ondersteuning aangeboden, maar daar is niets mee gedaan. Door deze spierscheuring staat Robben acht weken aan de kant."

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge heeft de FIFA gevraagd contact op te nemen met de KNVB over de kwestie. "We zijn niet alleen zeer teleurgesteld maar ook boos."

Robben zelf zegt zich volledig fit te hebben gevoeld in Zuid-Afrika. "Deze diagnose is natuurlijk schokkend. Ik heb me fit gevoeld, vier hele wedstrijden gespeeld op het WK en geen grote pijn gevoeld. In de finale heb ik zelfs 120 minuten gespeeld en daarna was ik pijnvrij."
Categorie:
Tag(s):