dinsdag, 2. februari 2010 - 13:18

Bedrijfsruimte op slot vanwege veiligheid

Amsterdam

Vandaag (dinsdag 2 februari ) is op last van burgemeester Cohen een bedrijfsruimte aan de Papaverweg 32 in Amsterdam gesloten.

De burgemeester heeft hiertoe besloten naar aanleiding van een rapportage van de politie. De sluiting betreft een openbare ordesluiting op grond van de Opiumwet.

Uit de politierapportage blijkt dat er op 4 januari 2010 een grote handelshoeveelheid harddrugs in bovengenoemde loods is aangetroffen en dat twee personen zijn aangehouden. Eerder, op 2 januari 2010, werd een onderzoek ingesteld naar een zeecontainer die zich op dat moment op een afgesloten bedrijfsruimte/-terrein in Rotterdam bevond. Bij dit onderzoek werd 1100 kilo harddrugs aangetroffen. Door middel van een gecontroleerde doorvoer is deze container op maandag 4 januari afgeleverd bij het perceel Papaverweg 32. Hier is de container door de politie in beslag genomen. Uit laboratoriumonderzoek is gebleken dat de gevonden harddrugs cocaïne was.

Het gesloten pand bevindt zich op een bedrijventerrein. In de naastliggende panden zijn bedrijven gevestigd waar veel werknemers aanwezig zijn. Gezien de gevonden hoeveelheid harddrugs is er sprake van ernstige bedreiging van de openbare orde. Dit heeft de burgemeester doen besluiten de bedrijfsruimte tot nader order te sluiten.
Provincie:
Tag(s):