maandag, 5. juli 2010 - 17:36

Bedrijvenpark Borrekuil heropend

Sittard-Geleen

Wethouder Pieter Meekels (economie) van Sittard-Geleen heeft op vrijdag 2 juli Bedrijvenpark Borrekuil Geleen officieel heropend. De afgelopen vijf jaar is dit bedrijventerrein volledig gerevitaliseerd. De kosten daarvan bedragen 15 miljoen euro.

,,Borrekuil is een van de sprekende voorbeelden in deze regio waarbij zuinig om wordt gegaan met de beschikbare ruimte,” zei wethouder Pieter Meekels. ,,In plaats van steeds weer nieuwe industrieterreinen aan te leggen, hebben we hier een oud terrein helemaal opgeknapt.”

Borrekuil werd tot 2005 gedomineerd door Transportbedrijf Langen, dat er in zijn duizenden vierkante meters grote loodsen decennia lang activiteiten ontplooide. Sinds de start van de revitalisatie zijn die loodsen allemaal afgebroken en heeft Langen zijn activiteiten verplaatst naar Elsloo en Holtum-Noord.

Na het vertrek van Langen is 25.000 vierkante meter grond gesaneerd. Ook is de toegangsweg naar de wijk Lindenheuvel afgesloten (behalve voor fietsers), waardoor de wijk veel minder overlast krijgt van industrieverkeer.
Borrekuil meet in totaal 14,5 hectare. Vier hectare is bestaand bedrijventerrein, de resterende tien hectare is opnieuw verkaveld en biedt nu plaats aan dertig bedrijven.

Wethouder Meekels legde in zijn heropeningstoespraak de nadruk op de ligging van Borrekuil. ,,Op een steenworp afstand ligt het Orbis Medisch Centrum. Gooi je de steen de andere kant op, dan kom je bij Chemelot. Zo centraal en toch zo bereikbaar vind je in de regio nauwelijks een bedrijvenpark,” aldus Pieter Meekels.
Provincie:
Tag(s):