zondag, 7. februari 2010 - 15:36

Bedum opnieuw opgeschrikt door autobranden

Bedum

De politie is in de nacht van zaterdag op zondag wederom geconfronteerd met twee gevallen van brandstichting in Bedum. Omstreeks 04.50 uur kwam er een melding van een autobrand bij een woning aan de Sperwer in Bedum.

Agenten troffen de bewoner aan bij zijn brandende auto. Hij was wakker geworden van een luidde knal. Een auto die naast het brandende voertuig stond, kon snel worden verplaatst en raakte niet beschadigd. Bij de afhandeling van deze brand kreeg de politie omstreeks 05.30 uur, opnieuw een melding een autobrand. Nu bleek dat er een personenauto in de Almastraat in de brand stond. De brandweer bluste beide autobranden. De voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Forensische rechercheurs stellen een sporenonderzoek in. Op zoek naar de mogelijke dader(s) stelden agenten direct een onderzoek in de omgeving in. Dit leidde niet tot de aanhouding van een dader(s). Het is voor de politie aanleiding om de zaak uiterst serieus te nemen. Een rechercheteam onderzoekt nog steeds deze brandstichtingen.

De politie doet dan ook een nadrukkelijke oproep om alle informatie, hoe klein ook, die mogelijk leiden tot oplossing van deze brandstichtingen, vooral te melden. Dit kan bij Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Informatie kan ook anoniem worden doorgegeven via de Criminele Inlichtingen Eenheid 06-44923562 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis).
Provincie:
Tag(s):