dinsdag, 22. juni 2010 - 22:08

Beelden op de Scheldeboulevard

Terneuzen

In samenwerking met Centrum Management Terneuzen, het kunstenaarscollectief van Joseph Pannecoucke en de Werkgroep Nieuwe Beelden organiseert de gemeente Terneuzen dit jaar de 11e editie van Beelden op de Scheldeboulevard.

Van 2 juli tot en met 5 september is de Terneuzense boulevard weer het fantastische decor voor een groot aantal beelden en kunstwerken van Vlaamse en Nederlandse kunstenaars. De officiële opening vindt plaats op vrijdagavond 2 juli om 19.30 uur in het stadhuis in Terneuzen.

Er is dit jaar een compleet nieuwe deelexpositie te zien met moderne kunstwerken van gerenommeerde Nederlandse kunstenaars, waaronder Jules Kortekaas (Middelburg), Lon Pennock (Den Haag), Paul Kamper (Wissenkerke) en Pieter Obels (Tilburg).

Samen met de monumentale beelden van een groot aantal Vlaamse kunstenaars uit de grensregio levert dit een brede tentoonstelling van kwaliteitskunst op.

Ook is er weer een expositie in het stadhuis van Terneuzen te bewonderen en in de ‘kappers-tent’ nabij brasserie Westbeer zijn beeldhouwers aan het werk te zien tijdens de creatie van nieuwe kunstwerken. In het laatste weekend wordt de beeldenroute ‘afgesloten’ met een kunstmarkt.

Op www.beeldenopdescheldeboulevard.nl is meer informatie over de beeldenroute 2010 te vinden. De routefolder is vanaf begin juli verkrijgbaar bij de VVV Zeeland, brasserie Westbeer, de gemeentelijke publieksbalies en Centrum Management Terneuzen.
Provincie:
Tag(s):