zondag, 8. augustus 2010 - 20:43 Update: 08-07-2014 1:03

Been: 'Elftal besefte wat er nodig is om te winnen'

Rotterdam

(Elfvoetbal) Het zag er de eerste helft niet naar uit, maar uiteindelijk kende Feyenoord met een 3-1 zege op FC Utrecht toch nog een uitstekende seizoensoverture. De manier waarop de Rotterdammers zich zondag in de tweede helft presenteerde geeft Mario Been veel vertrouwen voor de rest van dit seizoen.

'Na rust heb ik het Feyenoord gezien zoals ik het dit jaar vaker hoop te zien', vertelde Been na afloop van de wedstrijd tegen Utrecht. De eerste 45 minuten konden Been niet bekoren. 'Ik zag een bepaalde angst in de ploeg', zei de trainer. 'Er zat geen tempo in het spel, geen diepgang, geen inzet en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Die vaststelling was reden voor hem om in de rust een beroep te doen op zijn spelers om de schroom van zich af te gooien. 'Ik heb gezegd dat ze met hun hart moesten spelen de tweede helft', vertelde Been.

Feyenoord pikte de boodschap van Been goed op en versloeg Utrecht door in de tweede helft drie doelpunten te maken. De manier waarop dat gebeurde stemde de trainer uitermate tevreden. 'Het elftal heeft laten zien dat het beseft wat er nodig is om te winnen.'

Excelsior is komende zondag op Woudestein de volgende hindernis voor Feyenoord.
Categorie:
Tag(s):