zaterdag, 9. januari 2010 - 11:10

Bejaard echtpaar is de weg kwijt

Arnemuiden

In de nacht van donderdag op rvijdag, rond 01.35 uur, kwam bij de meldkamer van de Zeeuwse politie een melding binnen dat er een spookrijder gesignaleerd was op de rechterrijbaan van de A58 ter hoogte van Arnemuiden.

Agenten troffen de auto aan en lieten de bestuurder middels de blauwe lampen en het rode stopteken stoppen. Ze spraken de bestuurder aan en lieten hem onmiddellijk de auto keren, zodat de auto in de goede rijrichting stond.

De bestuurder, een 86-jarige man uit Pont-A-Celles (B) en zijn vrouw, zaten in de auto en hadden geen idee waarom ze moesten stoppen.

Ze vertelden dat ze voor het avondeten vanuit Breda vertrokken waren en dat ze via Brussel in Charleroi hadden willen komen.Om onduidelijke redenen zijn ze in Zeeland terechtgekomen. Vermoedelijk hebben de mensen zeven tot acht uur rondgedoold, zonder te weten waar ze waren.

De agenten hebben de mensen vervolgens de weg gewezen en zijn achter hun auto aangereden tot aan de afslag Heinkenszand. De man reed echter erg gevaarlijk. Hij reed niet harder dan 60 / 70 km/u en slingerde over de weg.

Hierop hebben de agenten de bestuurder weer aan de kant gezet en hem gevraagd hen te volgen naar het bureau.Daar heeft de man zijn zoon gebeld en hem gevraagd hen en de auto op te halen.

Het bejaarde echtpaar is in het politiebureau in Goes opgevangen met een warme maaltijd en een bakje koffie.

Omstreeks 06.30 uur arriveerde de zoon met een bergingsvoertuig en nam zijn ouders en hun auto mee.

Het rijbewijs van de bejaarde man is ingenomen en hij ontving een proces verbaal voor spookrijden.
Provincie:
Tag(s):