zondag, 27. juni 2010 - 21:15

Bejaard echtpaar overvallen

Culemborg

Zaterdagavond omstreeks 22.45 uur is een echtpaar overvallen in hun woning aan de Honddijk in Culemborg. De 77-jarige bewoner raakte daarbij licht gewond. Zijn 76-jarige vrouw bleef ongedeerd.

De bewoners zaten in de keuken naar de televisie te kijken en zagen op een monitor die ook in de keuken hing, dat er buiten op de oprit twee mannen aan kwamen lopen. De 77-jarige man liep naar buiten en werd meteen bedreigd door de twee mannen. Eén van hen dreigde met een vuurwapen en vroeg om geld. Het slachtoffer zei dat hij dat niet had maar werd meteen door de overvaller vastgepakt en omver geduwd en kreeg een trap tegen zijn been.

De andere overvaller liep de keuken in. Hij zag dat de vrouw wilde bellen en voorkwam dat. Vervolgens liep de overvaller weer naar buiten en samen met de ander vluchtten zij het erf af. De politie was vrij snel ter plaatse en stelde een onderzoek in. Ook werd gestart met een buurtonderzoek. Een politiehond werd ingezet maar dat heeft nog niet tot de aanhouding van de beide verdachten geleid. Het onderzoek zal vandaag worden voortgezet.
Provincie:
Tag(s):