maandag, 15. maart 2010 - 12:06

Bejaarde man bedreigt buurman met hooivork

Een bejaarde man heeft zondagmiddag in de tuin van een woning aan de Folkert Poststraat zijn buurman met een riek bedreigd.

De 76-jarige man was de tuin van zijn 51-jarige buurman binnen gegaan, om daar vervolgens een begroeide constructie te vernielen. De buurman verzocht de bejaarde man om zijn tuin direct te verlaten. De man gaf hier gehoor aan en liep terug naar zijn eigen tuin. De bejaarde man ging echter door met het vernielen van de begroeide constructie. Hij maakte daarbij gebruik van een riek.

De buurman vroeg nogmaals aan de man om te stoppen. Dit had echter geen effect en de 51-jarige werd vervolgens bedreigd met de riek. Er stond een schermutseling tussen de twee mannen. De 76-jarige kon uiteindelijk door de 51-jarige man worden overmeesterd. Hij kreeg daarbij hulp van een buurtgenoot.

De politie was inmiddels gewaarschuwd en verdachte werd overgedragen aan de agenten. De bejaarde man klaagde over zijn milt. Hij werd dan ook per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Na onderzoek werd de man overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij ingesloten. De oorzaak van de ruzie ligt mogelijk in problemen rondom een erfafscheiding.
Provincie:
Tag(s):