maandag, 29. maart 2010 - 16:22

Bejaarde man omgekomen bij overval op woning in Velp

Velp

De regiopolitie Brabant-Noord is maandagmorgen om 10.00 uur een groot onderzoek gestart naar aanleiding van de dood van een 76-jarige inwoner van Velp.

Kort voor 10.00 uur kwam er bij de politie de melding binnen dat er in de Heistraat in Velp een gestolen auto stond, een grijze Volkswagen. Voordat de agenten daar ter plaatse kwamen kregen ze om 10.00 uur de melding binnen dat er bij een incident in een woning aan de Voskeschestraat twee mensen gewond zouden zijn. Toen andere agenten korte tijd later weer naar de gestolen auto op zoek gingen was deze weg.

Overleden
Ter plaatse in de woning aan de Voskeschestraat trof de politie een lichtgewonde vrouw aan van 77 jaar en een zwaargewonde man van 76 jaar. Er was snel een ambulance ter plaatse en samen met personeel van een inmiddels gelande traumahelikopter werd getracht de zwaarge-wonde in leven te houden. Dat lukte niet en de man is daar ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

Daders
De gewonde vrouw wist de agenten te vertellen dat er een man in hun huis was geweest. Hij had haar licht en haar man zwaar verwond. In het belang van het onderzoek wil de politie daar verder geen informatie over geven. De man was vermoedelijk lopend vertrokken.

Gestolen auto
De politie heeft de voorzichtige conclusie getrokken dat het best mogelijk is dat dader(s) lopend naar de gestolen auto zijn gegaan en daar mee weg gereden. Om die reden heeft de politie zo snel mogelijk een SMS-alert uitgedaan in de directe omgeving om de bewoners te vragen uit te kijken naar de gestolen auto. Deze auto is omstreeks 16.00 uur verlaten aangetroffen in Oss.
Provincie:
Tag(s):