maandag, 30. augustus 2010 - 10:31

Bejaarden zijn indringer te slim af

Eelde

Het goede en kordate optreden van een bejaard echtpaar uit Eelde heeft zondagavond voorkomen dat ze zijn beroofd.

Het echtpaar van 72 en 76 jaar zat zondagavond tegen 23.45 uur in de woonkamer van hun woning aan de Landsteinerweg in Eelde toen er werd aangebeld. Toen de bewoner de voordeur op een kier opende werd de deur met kracht verder opengeduwd. Een onbekende jonge man stapt naar binnen. Hij pakte iets wat volgens de bewoner leek op een mes. De bewoner riep direct tegen zijn vrouw dat ze de politie moest bellen. Voordat de indringer iets kon ondernemen stapt de bewoner snel de woonkamer binnen en gooit de deur naar de hal dicht. Samen met zijn vrouw houden ze de deur tegen in afwachting van de inmiddels gebelde politie.

Waarschijnlijk is de indringer door de actie van de man gestopt en gevlucht. Zowel de bewoners als de politie hebben de man niet meer in- of rond de woning gezien.

De indringer wordt door de bewoner omschreven als een vrij jonge, zo rond de 20 jaar, blanke jongeman met een smal postuur en smal gezicht. Hij sprak accentloos Nederlands. Hij droeg een donkerkleurige jas tot over de heupen met een capuchon. De politie is zondagavond direct begonnen met een buurtonderzoek dat maandag zal worden voortgezet.
Provincie:
Tag(s):