zondag, 25. april 2010 - 11:15 Update: 08-07-2014 1:04

Bekerfinale: hesje voor Bruins op training; Rommedahl lijkt fit

Amsterdam

(Elfvoetbal) Dennis Rommedahl is door trainer Martin Jol opgenomen in de wedstrijdselectie voor de bekerfinale. De Deense rechtsbuiten had wat last van zijn nek, maar lijkt te kunnen spelen. Bij Feyenoord is er een verrassende basisplaats voor Luigi Bruins.

Jol heeft een voorlopige wedstrijdselectie van negentien man gemaakt, waarvan er dus nog een moet afvallen. Als Rommedahl speelklaar blijkt, moet Kennedy Bakircioglu vermoedelijk op de tribune plaatsnemen.

Afgaande op de laatste training van Feyenoord, is er zondagavond een basisplaats voor Luigi Bruins in de ArenA. De middenvelder kreeg een hesje en opereerde hangend vanaf de linkerkant. Feyenoord speelt op het middenveld met de punt naar achteren, op de manier waarop het bijvoorbeeld ook in Eindhoven met 0-3 van PSV won.

De Rotterdammers willen in de ArenA de schade zoveel mogelijk beperkt houden, om daarna in de eigen Kuip toe te slaan. "Wij weten dat met name Luis Suarez maar een klein kansje nodig heeft om te scoren. Wij hebben daarentegen juist problemen met het maken van goals. We zullen in ieder geval niet de poort wagenwijd openzetten", zegt Feyenoord-coach Mario Been.

Ajax hoopt op zijn beurt de dubbele strijd vroegtijdig te beslissen. "Het zou mooi zijn als wij thuis geen doelpunt tegen krijgen, maar als wij zelf drie of vier doelpunten maken zegt dat niet zoveel", sprak Jol.

De KNVB heeft merkwaardig genoeg alle gele kaarten die eerder in het bekertoernooi zijn gegeven, kwijtgescholden. Zo staat er geen enkele speler meer op scherp om de return in Rotterdam te missen.

Ajax - Feyenoord, zondag 18:00 uur
Vermoedelijke opstellingen
Ajax: Stekelenburg; Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita; Enoh, De Jong, De Zeeuw; Suarez, Pantelic en Emanuelson.
Feyenoord: Mulder; De Vrij, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst; Landzaat, El Ahmadi, Fer; Wijnaldum, Tomasson en Bruins.
Categorie:
Tag(s):