vrijdag, 26. maart 2010 - 8:24 Update: 08-07-2014 1:05

Bekersprookje Go Ahead Eagles eindigt tegen Ajax

Deventer

(Elfvoetbal) Het bekersprookje van Go Ahead Eagles is donderdagavond tegen Ajax zoals verwacht ten einde gekomen. De ploeg uit de Jupiler League ging in eigen huis kopje onder tegen de Amsterdamse grootmacht, die daarmee een droomfinale tegen aartsrivaal Feyenoord wist veilig te stellen: 0-6.

De wedstrijd in het sfeervolle stadion De Adelaarshorst kende nimmer een spannend karakter. Na elf minuten voetbal tekende Ajax via Demy de Zeeuw al voor de 1-0. De middenvelder schoot na voorbereidend werk van Luis Suarez (zijn klutsbal bereikte De Zeeuw) netjes binnen.

Ondanks het overwicht wist Ajax de score na de snelle openingstreffer niet rap uit te breiden. Go Ahead kwam zelfs een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Maarten Stekelenburg, maar de Oranje-international hield stand.

Ajax liet zich door de offensieve plaagstootjes van de gastheer niet van de wijs brengen. Urby Emanuelson was na een vlotte combinatie met een schot na ruim 35 minuten speeltijd dichtbij de 2-0, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Remko Pasveer.

De redding van de huurling van Heracles bleek een doekje voor het bloeden, want niet veel later was Marko Pantelic het eindstation van een goed uitgespeelde mogelijkheid. Jongeling Eriksen gaf de bal vanaf links voor, waarna Siem de Jong de bal gemakkelijk kon controleren en zijn ploeggenoot Pantelic in staat stelde om te scoren.

Zo voortvarend als Ajax de eerste helft begon, zo slecht begon het de tweede. Go Ahead Eagles stroopte de mouwen aan het begin van het tweede bedrijf nog eens goed op en dat resulteerde in opportunistisch voetbal van de Deventer ploeg, die daarmee gevaar stichtte voor het doel van Ajax.

Uiteindelijk zegevierde Ajax door het recht van de sterkste simpel toe te passen. De ploeg van trainer Martin Jol liet Go Ahead uitrazen en bracht daarna de genadeklap toe zonder zelf groots te spelen. Siem de Jong benutte een mooie steekpass van de ingevallen Dennis Rommedahl en rondde beheerst af: 0-3.

Na de treffer van De Jong was de wilskracht van Go Ahead Eagles defintief gebroken. Eriksen bracht Ajax, na slecht uitverdedigen van Go Ahead, op 0-4. Rommedahl besliste het duel nog geen minuut later op 0-5. Maar daarmee was het leed voor de Eagles nog niet voorbij. De in de winterstop aangetrokken Uruguayaan Nicolas Lodeiro maakte uit een vrije trap ook nog de 0-6. Dit werd, weliswaar geflatteerd, ook de eindstand.
Categorie:
Tag(s):