dinsdag, 11. mei 2010 - 13:01

Bekeuringssituatie loopt uit de hand in Den Haag

Den Haag

Politieagenten hielden maandagmiddag op de Waldeck Pyrmontkade in Den Haag twee mannen en een meisje aan, voor belediging en belemmering van HTM-controleurs.

Een medewerker van de HTM wilde rond 12.30 uur het vervoersbewijs van een 17-jarige Haagse controleren, in een tram op de Grote Marktstraat. Direct nadat de controleur – die geen uniform droeg – zich gelegitimeerd had, begon het meisje hem uit te schelden.

De Haagse had geen geldig vervoersbewijs en omdat zij daarvoor een bekeuring kreeg, wenste ze de controleur en zijn familie allerlei ernstige ziektes toe. Toen het meisje op de Elandstraat wilde uitstappen, riep zij de controleur nogmaals allerlei verwensingen toe. Voor de controleur was de maat toen echt vol en hij hield het meisje aan.

Buiten de tram ging de Haagse enorm te keer en verzette zij zich hevig tegen haar aanhouding. Verschillende omstanders bemoeiden zich ermee en belaagden de controleur en zijn collega’s. De controleur werd bij zijn keel gegrepen en zijn toegesnelde collega’s werden geduwd en kregen een klap. Gewaarschuwde politieagenten hielden twee mannen (17 en 24 jaar uit Den Haag) en het meisje aan. De politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):