donderdag, 27. mei 2010 - 13:06

Belgisch arrestatieteam pakt voortvluchtige Haagse verdachte

Den Haag

Een arrestatieteam van de Belgische politie heeft woensdagavond 26 mei rond 18.00 uur in Antwerpen de voortvluchtige Nuretin D. uit Den Haag aangehouden.

De 29-jarige man werd gezocht in verband met een gewelddadige woningoverval in Zoetermeer op 4 mei dit jaar. De 58-jarige bewoner kreeg als gevolg van deze gewelddadige overval een hartaanval en overleed enkele dagen later in een ziekenhuis.

Enkele dagen na de woningoverval in Zoetermeer werd een 20-jarige verdachte uit Den Haag aangehouden. De identiteit van de tweede verdachte, de 29-jarige Hagenaar, was bekend maar de man was onvindbaar. Politie en justitie riepen daarom de hulp in van het publiek en op dinsdag 11 mei werd een foto van de voortvluchtige Nuretin D. in het programma Opsporing Verzocht getoond. Dit leverde zeventien tips op, maar geen hen leidde naar de verblijfplaats van de Hagenaar.

Het rechercheteam dat in Nederland aan de zaak werkt, ontdekte woensdag 26 mei de verblijfplaats van de verdachte en na overleg met de officier van justitie in Den Haag en de Belgische autoriteiten, kon de verdachte binnen enkele uren met een gecombineerde actie van politie Haaglanden en het AT in België worden aangehouden. De Hagenaar staat bekend als vuurwapengevaarlijk, vandaar dat een arrestatieteam de aanhouding verrichtte. Zodra de verdachte door België is overgeleverd aan de Nederlandse autoriteiten, wordt hij in Den Haag binnen drie dagen voorgeleid aan de rechter commissaris.

De 20-jarige verdachte zit nog altijd vast. Zowel deze verdachte, als de 29-jarige Hagenaar die gisteren is aangehouden, worden verdacht van betrokkenheid bij de overval waarbij de 58-jarige bewoner kwam te overlijden.
Provincie:
Tag(s):