vrijdag, 8. januari 2010 - 14:26

Bestuurder rijdt door politieafzetting

Zwolle

De politie heeft donderdagavond 7 januari een 28-jarige man uit Kampen aangehouden voor poging doodslag/moord. ‘De man reed recht op politiemedewerkers af die bezig waren met een alcoholcontrole op de rotonde Kranenburgweg/Bergkloosterweg’, meldt de politie vrijdag.

De bestuurder kwam uit de richting van de N34. Op de controleplaats ging hij op de rijstrook voor tegemoetkomend verkeer rijden en passeerde de voertuigen die door het verkeersteam werden gecontroleerd. Aan de andere zijde van de rotonde kreeg de bestuurder een stopteken. In plaats van te stoppen, verhoogde de man echter zijn snelheid en reed recht op een politiemedewerker af. Die kon ternauwernood opzij springen.

De auto ging er vandoor richting Rechterland. De auto werd kort daarna gesignaleerd in de Rosmolenstraat in Hasselt. De bestuurder ging er opnieuw vandoor en maakte tijdens een korte achtervolging verschillende verkeersovertredingen. De passagier, een 27-jarige man uit Hasselt, stapte tijdens de rit uit de auto en ging er te voet vandoor.

De Kampenaar werd kort daarop klem gereden. De man botste daarbij tegen een dienstvoertuig op, waarbij schade ontstond aan beide voertuigen. De man werd ingesloten op het bureau in Zwolle. Ook de passagier werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

De bestuurder verklaarde dat hij stimulerende middelen had gebruikt. Hij weigerde een bloedproef. Op grond daarvan werd zijn rijbewijs ingevorderd. Het voertuig van de man werd in beslag genomen. Tegen hem en de man uit Hasselt wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):