dinsdag, 12. januari 2010 - 21:41

Beveiligingsmedewerker voorkomt overval

Amsterdam

Een overval op een supermarkt aan het Holendrechtplein is dinsdagmorgen 12 januari verijdeld door oplettendheid van de beveiligingsmedewerker.

Omstreeks 06.00 uur stond de beveiligingsmedewerker bij de ingang te wachten op personeel van de supermarkt. Toen hij even later met twee vrouwelijke medewerkers nog buiten stond, zag hij uit een nabijgelegen portiek vier gemaskerde mannen in hun richting rennen. De beveiliger aarzelde geen moment, maande het personeel naar binnen, trok snel de deur dicht en sloot zo de overvallers buiten. De overvallers kwamen voor een dichte deur en gingen er met lege handen vandoor.

De gealarmeerde politie, die snel ter plaatse was, hield in de omgeving een 21-jarige man aan. Onderzocht wordt of hij betrokken was bij de poging de supermarkt te overvallen.

Oplettendheid loont
Dat oplettendheid loont bewees ook een ondernemer in het centrum van Amsterdam. In de nacht van zondag 10 op maandag 11 januari zag hij enkele keren een persoon voor zijn horecagelegenheid langslopen. De uitbater vertrouwde het niet en deed de deur op slot. Enkele ogenblikken later verscheen dezelfde persoon aan de deur, nu gemaskerd en gewapend met een steekvoorwerp. De gesloten deur voorkwam dat het bedrijf werd overvallen. De politie heeft ook deze zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):