maandag, 26. april 2010 - 10:43

Bevrijdingsfestival Drenthe biedt een gevarieerd programma

Assen

De organisatie van de Drentse 5 Mei Viering is er in geslaagd voor woensdag 5 mei een aantrekkelijk programma te organiseren. Dit ondanks de eerdere financiële problemen.

Op vier locaties in de binnenstad van Assen is tussen 13.00 uur en 23.30 uur een breed en gevarieerd programma. Wat de organisatie betreft wordt het op 5 mei een vooral gezellig festival met ‘voor
elk wat wils’.

Het Koopmansplein wordt ’s middags ingericht als ‘Plein van de Vrijheid’, met allerlei thema-inhoudelijke acties. Je kunt meedoen aan publieksdebatten, de 5voor5 actie en aan verschillende skill-games van de landelijke NGO’s (waar onder Warchild, Amnesty International). ’s Avonds biedt het podium op het Koopmansplein een lustrumprogrammering in het kader van 65 jaar bevrijding. In straten in de omgeving is er onder andere doorlopend thematheater, actionpainting en entertainment voor kinderen.

De muzikale programmering van deze dag kan geschaard worden onder de noemer “landelijk, regionaal en lokaal talent aan bod”. Het programma wordt ’s middags ingevuld door bands en acts als de jonge professionele pop- en rockband Make Believe (3FM Serious Talent) en het Nederlandse hiphopduo Fouradi. Van de Kunstbende presenteren onder meer landelijke prijswinnaars op het vlak van muziek, dans en fashion hun kunnen. De winnaar van de Drentse Popprijs 2010 The Mother Lovers komt ook, evenals de publiekswinnaar Genetic van dezelfde contest.
‘s Avonds spelen op het lustrumpodium onder andere Jelle Paulusma & Friends; de feestelijke Balkanswing/zigeunerblaasband LaPanika sluit hier af.

Op de Brink (naast het Museum) is vanaf 19.00 uur een dance-area ingericht met als deelnemende DJ’s onder andere enkele Kunstbende finalisten, The Pro-Stitute (winnaar van de Drentse DJ Contest 2009) en DJ Krause (electropop).

Zeven bands uit Assen en omgeving spelen vanaf 16.00 uur op de Markt onder de noemer ‘Bartje Rocks’, een lokaal initiatief in samenwerking met de horeca-exploitanten. Ook is er een podium met muziek bij Hotel de Jonge aan de Brinkstraat.

Vanaf 14.00 uur is er in de Gouverneurstuin door de Culturele Commissie van Stichting De Hofstede een vooral muzikaal programma in het kader van 65 jaar bevrijding georganiseerd. Hieraan nemen onder meer Bigband Moonlight, Mary Veldkamp en het Embraceable Quintet deel. Er is een finale van de gezamenlijke Asser muziekverenigingen om 20.30 uur.
Provincie:
Tag(s):