zondag, 18. april 2010 - 13:13

Bewoners genieten van stilte rondom Schiphol

Schiphol

Dat het vliegverkeer op Schiphol is lamgelegd door het as dat uit de vulkaan op IJsland komt, kost de betrokken partijen enkele miljoenen euro's. Maar het heeft voor de omwonenden van de Nationale luchthaven ook een voordeel.

De stilte die het uitblijven van vliegverkeer met zich meebrengt, brengt ongemerkt rust in de omliggende plaatsen rond de luchthaven Schiphol.

Het geluid van het vliegverkeer wordt door de omwonenden niet meer als bewust ervaren, maar onbewust brengt het problemen met zich mee. Vooral de verstoring van de nachtrust is één van de grootste problemen.

Een inwoner van Amstelhoek beaamt dit tegen Blik op Nieuws. 'In de vakantietijd gaan de vliegtuigen al vanaf 04.00 uur naar de vakantiebestemmingen toe. Nu er niet gevlogen wordt, kan ik in de nacht rustig doorslapen'. Maar ook mensen uit Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn zeggen eindelijk stilte die ze altijd hebben gemist. Deskundigen verwachten dat het aantal klachten van geluidsoverlast van de luchthaven zal stijgen wanneer het vliegverkeer weer op gang komt.
Provincie:
Tag(s):