donderdag, 26. augustus 2010 - 14:35

Bewoners gewond bij brand in woning in Breda

Breda

Een brand heeft in de nacht van woensdag op donderdag een groot gedeelte van een woning aan de Jan David Zocherstraat in Breda verwoest. ‘De bewoners, een 51-jarige vrouw en een 38-jarige man raakten gewond’, meldt de politie donderdag.

De vrouw is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Beverwijk. Haar situatie is zorgwekkend te noemen. De verwondingen van de man zijn, zoals het zich nu laat aanzien, niet levensbedreigend. De huisdieren van het paar, 3 honden en 6 katten, konden zich tijdig in veiligheid brengen. De politie onderzoekt de toedracht.

Rond 00.30 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer een melding van een woningbrand waarbij de bewoners mogelijk nog in de woning zouden zijn. Agenten troffen ter plaatse de bewoners in de achtertuin aan.

De politie vermoedt dat de vrouw via de eerste verdieping de woning verlaten heeft. De vlammen sloegen op dat moment uit het dak. Uit veiligheidsoverweging werden de bewoners van de aangrenzende woningen verzocht hun huis te verlaten.

De huisdieren van het paar konden zich tijdig in veiligheid brengen. Nadat de brandweer het sein brand meester gegeven had bleek dat ook de naastgelegen woningen brand- rook en waterschade opgelopen hebben. Technische rechercheurs van de politie zijn gestart met een uitgebreid onderzoek.
Provincie:
Tag(s):