maandag, 19. april 2010 - 15:21

Bezichtiging locatie vliegtuigwrak Wenum Wiesel

Apeldoorn

De Vliegtuigbergingsdienst van het Logistiek Centrum Woensdrecht / Ministerie van Defensie en de Fa. Leemans hebben deze week het terrein waar zich het wrak bevindt van de op 30 januari 1944 neergestorte Messerschmitt voor een groot deel afgegraven.

Rondom het wrak zijn nauwelijks vliegtuigdelen gevonden, maar op de daadwerkelijke wraklocatie is wel het nodige materiaal aangetroffen. Onder andere het motorblok, boordwapens en een propellerblad zijn naar boven gehaald. Helaas is de staat waarin deze wrakdelen zich bevinden slecht.

Tijdens de bergingswerkzaamheden zijn ook stoffelijke resten en een zogenoemde erkennungsmarke (herkenningsplaatje) aangetroffen. In het laboratorium van de Gravendienst/BIDKL te Soesterberg zal worden getracht de identiteit van de Duitse vlieger vast te stellen.

De gemeente Apeldoorn stelt, na overleg met het Ministerie van Defensie, geïnteresseerde pers en gemeenteraadsleden in de gelegenheid om op maandag 19 april om 15.00 uur op het terrein te kijken naar de vordering van de afgraving en de gerealiseerde vondsten.

De projectleider, Majoor Paul Petersen, en de overige diensten van het Ministerie van Defensie zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Vanaf 16.00 uur zijn ook andere belangstellenden als omwonenden welkom op de wraklocatie. Uit veiligheidsoverwegingen wordt hierbij geen toegang verleend tot de daadwerkelijk wraklocatie en het werkgebied.

De verwachting is dat het werk eind volgende week afgerond zal zijn.

De bezichtiging door pers en gemeenteraad is mogelijk op maandag 19 april van 15.00 tot 16.00 uur op de locatie aan de Nieuwe Kamp in Apeldoorn (Wenum Wiesel). Toegang tot het terrein op vertoon van uw perskaart.
Meer informatie over de berging is te vinden op onze website, www.apeldoorn.nl
Provincie:
Tag(s):